Klant
Dekbeddenfabriek Texeler
Categorie
Vastgoed Financiering
Datum
20 juni, 2018
Website
www.texeler.nl

Vastgoed Financiering Dekbeddenfabriek Texeler

Sinds een bedrijfsovername in 2014 was Martijn de Veij eigenaar van dekbeddenfabriek Texeler, waar hij in de jaren 80 als werknemer was gestart. Eind 2017 kreeg hij de mogelijkheid om ook het bedrijfspand te kopen. De vraag rees daarbij of deze vastgoedaankoop financieel haalbaar zou zijn. In samenwerking met Credion werd een oplossing gevonden.

TEXELER

DEKBEDDEN

'Je moet doen waar je goed in bent'

De uitdaging

De bank overtuigen

Toen Dekbeddenfabriek Texeler in 2014 door De Veij werd overgenomen, had het bedrijf een moeilijke periode achter de rug. Dat maakte de vraagstelling om ook de aankoop van het pand gefinancierd te krijgen extra uitdagend. Het ging gelukkig al een paar jaar goed, maar dat moest nog wel duidelijk gemaakt worden aan de bank.

De aanpak

De machines van het bedrijf bleken een flinke waarde te vertegenwoordigen

De Veij, die ook bij de bedrijfsovername was geadviseerd en begeleid door Credion, klopte opnieuw aan bij Maarten-Jeroen den Boer van Credion Texel. Samen keken ze welke mogelijkheden er waren. Na een uitgebreide inventarisatie en een taxatie van de bezittingen bleek dat de machines van het bedrijf een flinke waarde vertegenwoordigden. Deze konden als eigen inbreng en als zekerheid bij de financiering worden ingezet. Uiteindelijk was ook het goede contact met de bank, in dit geval ING, belangrijk. De bank stelde zich soepel op, waardoor de financiering doorgang kon vinden.

Het resultaat

De Veij is nu eigenaar van zowel het bedrijf als het pand en de andere bezittingen

Sinds 18 december 2018 is De Veij eigenaar van zowel het bedrijf als het pand en de andere bezittingen. De overname was een langdurig proces, waarbij hij werd geholpen door Credion Texel. “Het gaat me er vooral om dat je moet doen waar je goed in bent. Ik maak dekbedden, Credion heeft verstand van financiering. Ik kan alleen maar zeggen dat zij hun werk uitstekend hebben gedaan.”

Dekbeddenfabriek Texeler levert rechtstreeks aan detaillisten. Het bedrijf heeft ongeveer 1000 klanten, waarvan 950 in Nederland en België. En daarnaast nog enkele in Zwitserland, Zweden, Japan, Zuid-Korea en de VS.

Bekijk ook deze cases;

NIEUWBOUW FINANCIERING VIA CROWDFUNDING

Nieuwbouw financiering

Nieuw Leven is een echt familiebedrijf waar al sinds 1965 groepen gasten kunnen overnachten. In 2017 wilde Nieuw Leven...

HERFINANCIERING MET OOG VOOR DUURZAAMHEID

Herfinanciering

Tennisclub Uitgeest zocht en vond met Credion Zaanstreek-IJmond een passende, duurzame partij voor herfinanciering...

Ook op zoek naar de beste Vastgoed financiering?

Meer weten over de mogelijkheden om  vastgoed te financieren? We geven je graag advies, denken mee en vinden de beste oplossingen. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op!

Wat is de bedrijfsnaam?
Wie is de contactpersoon
Wat is uw Emailadres?
Wat is je telefoonnummer?
Kies een onderwerp
Wat is uw vraag of opmerking?

Vestiging Texel

Bezoekadres

Nesweg 27
1794 GC Oosterend

T: 06 46055073
E:

Vestiging Middenbeemster

Bezoekadres

Schoolstraat 9
1462 JC Middenbeemster

T: (0299) 40 57 55
E:

Credion Backoffice

Postadres

Postbus 89
1790 AB Den Burg

T: (0299) 40 57 55 / M: 06 46 05 50 73
E:


Erkend Credion Adviseur

MB Financieren is onderdeel van: