Klant
Tennisclub Uitgeest
Categorie
Herfinanciering
Datum
Eind 2018
Website
www.tcuitgeest.nl

Herfinanciering met oog voor duurzaamheid: love game!

De zeventig jaar oude Tennisclub Uitgeest (zes tennisbanen, twee padelbanen en een fraai duurzaam clubhuis in eigendom) wilde haar leningen herfinancieren. Credion Zaanstreek-IJmond vond de oplossing. Eén die bovendien goed past bij de aandacht die de club heeft voor duurzaamheid. Voor de komende jaren wil de club verder inzetten op het verduurzamen van het park door de verlichting te vervangen door LED en door de plaatsing van zonnepanelen.

Tennisclub

UITGEEST

Duurzaam de toekomst in

De uitdaging

Nieuwe financier vinden

Het bestuur van Tennisclub Uitgeest benaderde eind 2018 de vestiging Credion Zaanstreek-IJmond MB RV voor herfinanciering van haar bestaande leningen. Na enige onvrede over het renteverlengingsvoorstel van de huisbankier, viel het besluit om uit te kijken naar een andere financier. Voorzitter Peter Kransberg, penningmeester Martin Wiegers en voorzitter onderhoudscommissie Peter Groen kenden deze opdracht formeel aan Credion Zaanstreek-IJmond MB RV.

De aanpak

Met financieringsplan Credion o.a. de Triodos Bank benaderd

Jan Herman Lap van Credion Zaanstreek-IJmond MB RV stelde een financieringsplan op. Gelet op de duurzaamheidsinspanningen van de vereniging is daartoe ook de Triodos Bank gevraagd een aanbieding te doen. De Triodos Bank heeft vervolgens een indicatieve termsheet uitgebracht, die is voorgelegd aan het bestuur om te kijken of er overeenstemming over voorwaarden en tarieven kon worden bereikt. En dat bleek het geval!

Het resultaat

Nieuwe partner: Triodos

Eind 2018 is de hypotheekakte gepasseerd, waarbij de voormalige huisbankier is afgelost. Per 2019 is Triodos Bank de nieuwe partner voor de komende jaren. Tennisclub Uitgeest kan de toekomst duurzaam tegemoet!

Bekijk ook deze cases;

FINANCIERING VASTGOED VOOR TEXELER

Vastgoed Financiering

Na de overname van het bedrijf in 2014 kreeg Martijn de Veij eind 2017 de mogelijkheid om ook het bedrijfspand te kopen...

NIEUWBOUW FINANCIERING VIA CROWDFUNDING

Nieuwbouw financiering

Nieuw Leven is een echt familiebedrijf waar al sinds 1965 groepen gasten kunnen overnachten. In 2017 wilde Nieuw Leven...

Ook op zoek naar de beste Herfinanciering?

Meer weten over de mogelijkheden om  te herfinancieren? We geven je graag advies, denken mee en vinden de beste oplossingen. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op!

Wat is de bedrijfsnaam?
Wie is de contactpersoon
Wat is uw Emailadres?
Wat is je telefoonnummer?
Kies een onderwerp
Wat is uw vraag of opmerking?

Vestiging Texel

Bezoekadres

Nesweg 27
1794 GC Oosterend

T: 06 46055073
E:

Vestiging Middenbeemster

Bezoekadres

Schoolstraat 9
1462 JC Middenbeemster

T: (0299) 40 57 55
E:

Credion Backoffice

Postadres

Postbus 89
1790 AB Den Burg

T: (0299) 40 57 55 / M: 06 46 05 50 73
E:


Erkend Credion Adviseur

MB Financieren is onderdeel van: