Business cases: succesvolle financiering in de praktijk

MB Financieren helpt ondernemers te groeien en hun succes uit te bouwen. Hier een aantal aansprekende voorbeelden van succesvol financieren in de praktijk.

Business cases: succesvolle financiering in de praktijk

MB Financieren helpt ondernemers te groeien en hun succes uit te bouwen. Hier een aantal aansprekende voorbeelden van succesvol financieren in de praktijk.

21

Eigenaar gieterij VSH riep hulp MB Advies in

Reorganisatie bedrijfsvoering en schuldsanering

Keihard werken, maar elke cent die je verdient moeten afdragen om oude (belasting)schulden af te lossen. Dat overkwam Rani de Hosson, eigenaar van Vacuüm- en Slingergieterij de Hosson, kortweg VSH. Drie jaar geleden schoot MB Advies te hulp bij de reorganisatie van zijn boekhouding en bedrijfsvoering en het saneren van zijn schulden. Resultaat: ondanks de coronacrisis draait VSH nu als nooit tevoren.


 

20

Hoe de communicatie met de bank en de kredietverlening werd hersteld

Herstructurering, Herfinanciering, Bijzonder Beheer, Afwikkeling

Bij kredietverlening komt meer kijken dan alleen cijfers. Een goede communicatie met de bank is essentieel. Als de communicatie is gestopt, wordt het pas echt moeilijk. De les die getrokken kan worden is altijd in gesprek te blijven met de financier en deze transparant en deze voortdurend op de hoogte te houden.


 

19

Texelse dierenarts vertrouwt volledig op zijn adviseur

Aankoop, verkoop en nieuwbouw

Of het nu bij de aankoop of verkoop van zijn praktijk is, de financiering van zijn woning of het helpen realiseren van nieuwbouwplannen, de Texelse dierenarts David Tijssen laat zich steevast adviseren door Maarten-Jeroen den Boer van MB Advies.


 

18

Lastig dossier met veel creativiteit tot goed einde gebracht

Hypotheek en objectfinanciering

‘Kunnen jullie me helpen?’ Het was een eenvoudige vraag waarmee de Texelse ondernemer Vahram Arakyelan eind vorig jaar Maarten-Jeroen den Boer van MB Advies benaderde. De oplossing leek bijna onmogelijk, maar werd op een slimme en creatieve manier tóch gevonden. ‘Hij heeft de toekomst voor mij en mijn gezin veiliggesteld, schrijf dat maar op’, zegt Vahram.


 

17

Jeugdige Bas bouwt aan solide timmerbedrijf

Herfinanciering

Hij was pas negentien toen hij als timmerman voor zichzelf begon. Een spannende stap, want de economische crisis vormde ook voor de bouwwereld een bedreiging. Maar mede dankzij deskundige begeleiding door MB Adviesgroep heeft Texelaar Bas Hopman met Sterk Werk in acht jaar tijd een bloeiend aannemersbedrijf opgebouwd.


 

16

Fedor van Elk werkt graag samen met MB Financieren

Vastgoedfinanciering

De wegen van (belasting)adviseur Fedor van Elk en Maarten-Jeroen den Boer van MB Financieren kruisen elkaar regelmatig.
‘Klanten die op zoek zijn naar financiering, stel ik vrijwel altijd voor Maarten-Jeroen in de arm te nemen.’ In 2020 waren Fedor en zijn vrouw Joannie zélf klant.


 

15

Financiering van een ‘gecombineerd pand’

Vastgoedfinanciering

Financiering krijgen voor een pand waarin je woont én werkt?
Dat is lastig maar wel mogelijk, zeker als je Daphne de Wit en Maarten-Jeroen den Boer van MB Financieren als adviseurs hebt.


 

14

Ronald en Julie organiseren inspiratiereizen

Financiering

‘Als je met ons meegaat op reis, dan kom je als veranderd mens weer thuis.’ Dat beloven Ronald Biesboer en Julie van Loo van Vai Forte, organisator van wat ze ‘inspiratiereizen’ noemen.
‘Het idee om Vai Forte op te richten is als vanzelf ontstaan, doordat we allebei te maken hebben gehad met verdriet in het leven’, vertellen ze op hun website.


 

13

De Bistro ‘gewoon’ door de bank gefinancierd

Vastgoed financiering

Kun je anno 2020 in de horeca ondernemen en ‘gewoon’ via de bank een pand aankopen?
Jazeker, met veel geduld en een goede samenwerking lukt dat.
Dat blijkt uit een geval uit de praktijk van Bert van Zoolingen, financieel expert bij MB Horeca Advies.


 

12

Van directeur tot eigenaar van Compri Aluminium

Overname financiering

Dan moet je Maarten-Jeroen van MB Adviesgroep hebben’, was het antwoord van hun wederzijdse relatie, toen Richard Lenders – directeur bij Compri Aluminium in Medemblik – vroeg wie hem het beste kon begeleiden bij een overname.
Richard volgde het advies op en heeft daar geen seconde spijt van gehad. ‘Als ik het nóg eens zou doen, zou ik Maarten-Jeroen wéér vragen.’


 

11

Het was ‘nu of nooit’ voor Biem en Monique

Overname financiering

Na hun hele leven in loondienst te zijn geweest, kregen Biem en Monique Vlaming vorig jaar te horen dat Oosterhof Wonen, het bedrijf van Moniques werkgevers, te koop stond.
Ze besloten toe te happen. ‘Het was nu of nooit. We zijn 50 en 49. Over drie jaar hadden we dit niet meer gedaan.’


 

10

‘Maarten-Jeroen leerde ons denken als ondernemer’

Overname financiering

Als je de kans krijgt om een goedlopend bedrijf over te nemen en daarmee een droom werkelijkheid te laten worden, maar je zelf afkomstig bent uit een heel andere branche, hoe ga je dan te werk? Marc-Hessel en Gosia Huizinga vroegen Maarten-Jeroen den Boer van MB Adviesgroep om hulp. Maarten-Jeroen begeleidde hen ‘van A tot Z’ en leerde hen denken als ondernemers. Drie maanden nadat de handtekeningen waren gezet, kwam corona. Een enorme domper, maar inmiddels zijn de vooruitzichten weer gunstig.


 

09

‘Blij dat mijn bedrijf Greet Verkleedt doorgaat’

Overname financiering

Met pijn in het hart ging Greet Borst afgelopen herfst na 22 jaar op zoek naar een nieuwe eigenaar voor Greet Verkleedt, haar verhuurbedrijf voor toneel-, thema- en galakleding. Ze raakte in gesprek met een gegadigde. Maar hoe ga je dan verder? Ze vroeg het Jan Herman Lap van MB Adviesgroep.


 

08

Slagerij Moormann & de Boer: blij met een nieuw concept

Financiering verbouwing

Na ruim vijfentwintig jaar een slagerij te hebben gehad, stonden Kees Moormann en Katja de Boer voor een belangrijke beslissing: ‘Wat gaan we de rest van ons werkzame leven doen?’


 

07

Herfinanciering met oog voor duurzaamheid

Herfinanciering

Tennisclub Uitgeest zocht en vond met Credion Zaanstreek-IJmond  een passende, duurzame partij voor herfinanciering.


 

06

Nieuwbouw Financiering via crowdfunding

Nieuwbouw Financiering

Duurzame nieuwbouw voor groepsaccommodaties Nieuw Leven gefinancierd.

05

Vastgoed financiering
voor Dekbeddenfabriek

Vastgoed Financiering

Martijn de Veij is eigenaar van dekbeddenfabriek Texeler. Eind 2017 kreeg hij de mogelijkheid om ook het bedrijfspand te kopen.

04

Groei Financiering
voor Body Results

Groei Financiering

Om hun sportschool en fitnesscentrum te kunnen uitbouwen tot een hypermodern gezondheidscentrum kozen Volendammers Nancy Keizer en Michel Snoek van Body Results voor een verhuizing. 

03

Overname Financiering
Anneke's Kitchen

Overname Financiering

Kok en gastvrouw Anneke Pahlevy is trots op haar land. Als kind was ze al dol op koken en wilde ze het liefst kok worden. De start van een eigen restaurant om gasten kennis te laten maken met de mooie smaken die de Indonesische keuken te bieden heeft was een langgekoesterde wens.

02

Vastgoed financiering
Langeveld en de Rooy

Vastgoed Financiering

Mediabureau Langeveld en de Rooy, uitgever van de Texelse Courant en Texel Magazine, verhuisde eind 2015 naar het monumentale Polderhuis in het centrum van Den Burg.

01

Zekerheid en werkkapitaal voor Vindorado

Werkkapitaal financiering

Peter van Ee is sinds twaalf jaar eigenaar van wijngroothandel Vindorado in Akersloot. Een bloeiend bedrijf, dat zo’n 370 soorten wijn uit bekende en minder bekende wijnlanden.

Hoe werken we?

Bedrijfsfinanciering in 4 stappen

In de financieringsaanvraag brengen wij in kaart waar je echt financiële hulp nodig hebt. Na een scan stellen we een plan op. Als die akkoord is, kunnen we jouw financiering realiseren op basis van no cure no pay.

Adviseurs met een hart voor ondernemen.

MB Financieren staat voor expertise, vakmanschap en onafhankelijk advies. Al onze adviseurs zijn zelf ondernemers en weten hoe ze jou het beste van dienst kunnen zijn.

Meer praktijkvoorbeelden? Maak een afspraak!

We geven je graag advies, denken mee en vinden de beste oplossingen.
Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op!
Wat is de bedrijfsnaam?
Wie is de contactpersoon
Wat is uw Emailadres?
Wat is je telefoonnummer?
Kies een onderwerp
Wat is uw vraag of opmerking?

Vestiging Texel

Bezoekadres

Nesweg 27
1794 GC Oosterend

T: 06 46055073
E:

Vestiging Middenbeemster

Bezoekadres

Schoolstraat 9
1462 JC Middenbeemster

T: (0299) 40 57 55
E:

Credion Backoffice

Postadres

Postbus 89
1790 AB Den Burg

T: (0299) 40 57 55 / M: 06 46 05 50 73
E:


Erkend Credion Adviseur

MB Financieren is onderdeel van: