Zakelijke lening

Een zakelijke lening of financiering is een geldlening of een rekening courant-faciliteit, meestal onder de voorwaarde dat deze wordt afgelost of ingeperkt.

In veel gevallen zal de geldverstrekker - meestal een bank - jouw bedrijf, je plannen en je financiële resultaten toetsen om te kunnen bepalen of er een bepaalde mate van zekerheid is dat je de lening ook kunt aflossen. Meestal is daar een ondernemingsplan voor nodig, voorzien van een begroting of prognose.

Bovendien eist de geldverstrekker meestal zekerheden. Dit kan zijn dat je je voorraden, onderhandenwerk, machines, auto’s en debiteuren in onderpand geeft. Soms wordt er ook een privé borgstelling gevraagd.

Kenmerken van een zakelijke lening:

 • Banklening: meestal heb je voor deze lening een investering in gedachten. De geldverstrekker is overtuigd dat deze investering zich gaat terugverdienen en/of je in staat bent de lening terug te betalen.
 • Rekening courant-krediet: meestal gebruik je een rekening courant om tijdelijke situaties op te vangen. Op het moment dat je de rekening courant gebruikt, betaal je rente. Deze is over het algemeen hoger dan een banklening. Gebruik je deze niet dan betaal je een provisie over het beschikbare bedrag.
 • Soms wordt een rekening courant-krediet ook verstrekt voor het opstarten van een bedrijf, voor het financieren van werkkapitaal of een kleine overname. In die gevallen zal de rekening courant-positie per maand of per kwartaal ingeperkt worden tot uiteindelijk nul.

MB Financieren kan voor jou financiering regelen bij verschillende kredietverstrekkers in het Credion netwerk. Als onafhankelijke bemiddelaar zijn wij in staat aantrekkelijke voorwaarden te bedingen. Daarmee beschikt MB Financieren over veel mogelijkheden.

Voor- en nadelen van een banklening:

 • Bankleningen worden vaak pas verstrekt als je onderneming minimaal drie jaar bestaat. Voor starters zijn er speciale kredietverstrekkers, die jou veel meer op je ondernemingsplan en je ervaring toetsen.
 • Meestal moeten de leningen of rekening courant posities afgelost worden, als deze een investering zoals bijvoorbeeld in een machine of auto als doel hebben. Een banklening is goedkoper dan bijvoorbeeld factoring of geld verkrijgen via investeerders.
 • Als een rekening courant-krediet niet hoeft te worden afgelost, dan kan zij dienen als mogelijkheid het werkkapitaal van de onderneming te financieren. Let op: geldverstrekkers zijn huiverig in het verstrekken van geld in het kader verliesfinanciering.

Dit is MB Financieren:

Adviseurs met een hart voor ondernemen.

MB Financieren staat voor expertise, vakmanschap en onafhankelijk advies. Al onze adviseurs zijn zelf ondernemers en weten hoe ze jou het beste van dienst kunnen zijn.

Heldere afspraken, snel resultaat. No cure, no pay.

 • No-nonsense mentaliteit, gericht op een optimale dienstverlening;
 • Onze adviseurs hebben uitgebreide ervaring op het gebied van boekencontroles, accountancy, MKB Advies, overname- en financieringsvraagstukken;
 • MB Financieren beschikt over een netwerk van financiers die graag investeren in kansrijke projecten;

 • Wij maken onderdeel uit van het Credion netwerk en hebben toegang tot 90 geldverstrekkers. Je kunt naast crowdfunding dus ook bij ons terecht voor andere financieringsmogelijkheden;

 • Als onderdeel van de MB Adviesgroep bieden wij een breed spectrum van adviesdiensten aan zowel ondernemers als ondernemingen;
 • Daar waar nodig en gewenst werken wij samen met (landelijke) partners, zoals accountants en MKB Adviseurs.

Stel je vraag over Financierings methoden!

Meer weten over de mogelijkheden om werkkapitaal te financieren? We geven je graag advies, denken mee en vinden de beste oplossingen. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op!

Wat is de bedrijfsnaam?
Wie is de contactpersoon
Wat is uw Emailadres?
Wat is je telefoonnummer?
Kies een onderwerp
Wat is uw vraag of opmerking?

Vestiging Texel

Bezoekadres

Nesweg 27
1794 GC Oosterend

T: 06 46055073
E:

Vestiging Middenbeemster

Bezoekadres

Schoolstraat 9
1462 JC Middenbeemster

T: (0299) 40 57 55
E:

Credion Backoffice

Postadres

Postbus 89
1790 AB Den Burg

T: (0299) 40 57 55 / M: 06 46 05 50 73
E:


Erkend Credion Adviseur

MB Financieren is onderdeel van: