Risicokapitaal

Bedrijven kunnen geld lenen, maar het is ook mogelijk om financiers te laten participeren in het bedrijf, of vreemd vermogen te laten investeren in de vorm van bijvoorbeeld een achtergestelde lening.

Dit maakt het voor snelgroeiende ondernemingen mogelijk te blijven investeren in de groei van hun bedrijf, ook als de cashflow van de onderneming hiervoor vaak nog ontoereikend is.

De snelle groei van een bedrijf is vaak een risicovolle onderneming, vandaar dat hier ook gespecialiseerde investeringsfondsen voor zijn. Het aantrekken van een geldverstrekker in deze categorie vergt een gedegen planvorming en een goede reputatie op het waarmaken van prognoses.

Vormen van risicokapitaal

 • Participatie in de vorm van een aandelenbelang.
 • Een speciale vorm van aandelen, in de vorm van cumulatief preferente aandelen.
 • Achtergestelde leningen.
 • Eventueel kunnen ook langlopende leningen behoren tot het risicokapitaal, als daar bijvoorbeeld geen dekking tegenover staat.

MB Financieren heeft toegang tot meerdere investeerders en verstrekkers van risicokapitaal, via het netwerk van MB zelf en via het Credion netwerk. Dit zijn vaak investeerders die zich hebben toegelegd op een speciale branche of een groeifase van een bedrijf.

Voor- en nadelen van direct krediet

 • Een investeerder heeft vaak meer geduld dan een traditionele partij die geld uitleent. Door de participatie verbindt de investeerder zich voor de langere termijn aan de onderneming. In bepaalde gevallen zal de investeerder ook een stem eisen in de beleidsvorming. Daartegenover staat dat de investeerder ook op maat expertise kan inbrengen om het bedrijf snel verder te helpen. De belangen zijn gelijkgericht.
 • Uiteraard verwacht de investeerder een gedegen vergoeding voor het feit dat hij/zij risicokapitaal inbrengt. Daarom maakt dat deze vorm van geldverstrekking relatief duur.
 • Een nadeel is dat de investeerder zelf bepaalt wanneer en onder welke voorwaarden hij/zij zou willen uittreden. In geval van een niet-aandelenparticipatie is de situatie wat flexibeler.

Dit is MB Financieren:

Adviseurs met een hart voor ondernemen.

MB Financieren staat voor expertise, vakmanschap en onafhankelijk advies. Al onze adviseurs zijn zelf ondernemers en weten hoe ze jou het beste van dienst kunnen zijn.

Heldere afspraken, snel resultaat. No cure, no pay.

 • No-nonsense mentaliteit, gericht op een optimale dienstverlening;
 • Onze adviseurs hebben uitgebreide ervaring op het gebied van boekencontroles, accountancy, MKB Advies, overname- en financieringsvraagstukken;
 • MB Financieren beschikt over een netwerk van financiers die graag investeren in kansrijke projecten;

 • Wij maken onderdeel uit van het Credion netwerk en hebben toegang tot 90 geldverstrekkers. Je kunt naast crowdfunding dus ook bij ons terecht voor andere financieringsmogelijkheden;

 • Als onderdeel van de MB Adviesgroep bieden wij een breed spectrum van adviesdiensten aan zowel ondernemers als ondernemingen;
 • Daar waar nodig en gewenst werken wij samen met (landelijke) partners, zoals accountants en MKB Adviseurs.

Stel je vraag over Financierings methoden!

Meer weten over de mogelijkheden om werkkapitaal te financieren? We geven je graag advies, denken mee en vinden de beste oplossingen. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op!

Wat is de bedrijfsnaam?
Wie is de contactpersoon
Wat is uw Emailadres?
Wat is je telefoonnummer?
Kies een onderwerp
Wat is uw vraag of opmerking?

Vestiging Texel

Bezoekadres

Nesweg 27
1794 GC Oosterend

T: 06 46055073
E:

Vestiging Middenbeemster

Bezoekadres

Schoolstraat 9
1462 JC Middenbeemster

T: (0299) 40 57 55
E:

Credion Backoffice

Postadres

Postbus 89
1790 AB Den Burg

T: (0299) 40 57 55 / M: 06 46 05 50 73
E:


Erkend Credion Adviseur

MB Financieren is onderdeel van: