Leasing

Leasing is een financieringsmethode van machines, apparatuur of een wagenpark huurt, meestal bij betaling van maandelijkse termijnen. Afhankelijk van de overeenkomst kun je ook economisch eigenaar zijn van het lease-object. De leasemaatschappij is zolang de leaseovereenkomst loopt altijd juridisch eigenaar. Aan het eind van de leaseovereenkomst kun je eventueel tot koop overgaan, als je nog geen eigenaar bent.

Er zijn verschillende vormen van leasING

 • Financial lease: in feite sluit je een lening af en lost deze in termijnen af. Verder ben je verantwoordelijk voor het object, als economisch eigenaar.
 • Operational lease: hierbij huur je het object, waarbij je eventueel ook zaken als onderhoud en verzekering door de leasemaatschappij kan laten verzorgen. Eventuele (extra) waardevermindering is voor risico van de leasemaatschappij.
 • Private lease: dit is een speciale vorm van lease voor particulieren.

Voor- en nadelen van leasing

 • Leasing is een relatief makkelijke vorm van financiering, omdat de aanbieder van de financiering een machine of auto in bezit heeft als zekerheid. Verder is er vaak 100% financiering mogelijk.
 • Meestal zijn de kosten wat hoger dan een traditionele banklening, maar die is vaak ook minder makkelijk te verkrijgen. Daarom zet MB Financieren leasing vaak in als optie om, in combinatie met andere financieringsmogelijkheden, een volledige dekking van de financieringsmogelijkheden te verkrijgen.
 • Vergeet niet dat leasing ook al bij wat kleinere investeringen mogelijk is. Op deze manier houd je je werkkapitaal vrij voor andere investeringen, waar deze optie niet mogelijk voor is.

Dit is MB Financieren:

Adviseurs met een hart voor ondernemen.

MB Financieren staat voor expertise, vakmanschap en onafhankelijk advies. Al onze adviseurs zijn zelf ondernemers en weten hoe ze jou het beste van dienst kunnen zijn.

Heldere afspraken, snel resultaat. No cure, no pay.

 • No-nonsense mentaliteit, gericht op een optimale dienstverlening;
 • Onze adviseurs hebben uitgebreide ervaring op het gebied van boekencontroles, accountancy, MKB Advies, overname- en financieringsvraagstukken;
 • MB Financieren beschikt over een netwerk van financiers die graag investeren in kansrijke projecten;

 • Wij maken onderdeel uit van het Credion netwerk en hebben toegang tot 90 geldverstrekkers. Je kunt naast crowdfunding dus ook bij ons terecht voor andere financieringsmogelijkheden;

 • Als onderdeel van de MB Adviesgroep bieden wij een breed spectrum van adviesdiensten aan zowel ondernemers als ondernemingen;
 • Daar waar nodig en gewenst werken wij samen met (landelijke) partners, zoals accountants en MKB Adviseurs.

Stel je vraag over Financierings methoden!

Meer weten over de mogelijkheden om werkkapitaal te financieren? We geven je graag advies, denken mee en vinden de beste oplossingen. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op!

Wat is de bedrijfsnaam?
Wie is de contactpersoon
Wat is uw Emailadres?
Wat is je telefoonnummer?
Kies een onderwerp
Wat is uw vraag of opmerking?

Vestiging Texel

Bezoekadres

Nesweg 27
1794 GC Oosterend

T: 06 46055073
E:

Vestiging Middenbeemster

Bezoekadres

Schoolstraat 9
1462 JC Middenbeemster

T: (0299) 40 57 55
E:

Credion Backoffice

Postadres

Postbus 89
1790 AB Den Burg

T: (0299) 40 57 55 / M: 06 46 05 50 73
E:


Erkend Credion Adviseur

MB Financieren is onderdeel van: