Factoring

Bij factoring wordt het kapitaal dat geïnvesteerd is in je debiteurensaldo vrijgemaakt, omdat de factoringmaatschappij op basis van jouw facturen een voorschot uitkeert. In feite krijg je daarmee een krediet. Bij een volledige betaling door de klant, wordt de rest van de factuur uitgekeerd.

De factoringmaatschappij verdient hieraan door kosten in te houden op de factuurbetaling. In ruil daarvoor kan zij een aantal kosten en risico’s voor haar rekening nemen.

Verschillende vormen van factoring

  • Traditioneel: er wordt een krediet verstrekt op basis van je debiteurenportefeuille. Niet alle risico’s worden afgedekt. Meestal moet je voldoen aan veel regels om hier optimaal gebruik van te kunnen maken. De meeste aanbieders zijn banken.
  • American factoring: op basis van ingediende facturen krijg je een bedrag uitgekeerd, meestal binnen 48 uur, onder inhouding van kosten. De factoringmaatschappij neemt de invorderingsprocedure en alle risico’s op zich. In ruil daarvoor wordt een percentage van 3 tot 6 procent van de factuur ingehouden. De meeste aanbieders zijn niet aan banken gelieerde financiële partijen.

Via MB Financieren zijn een zeer gevarieerd aantal aanbieders van factoring aangesloten op het Credion-netwerk. Als onafhankelijke bemiddelaar kunnen wij aantrekkelijke voorwaarden bedingen.

Voor- en nadelen van factoring

  • Factoring is relatief duur, zeker de American factoring-optie, maar past prima in een gecombineerd plan voor het verkrijgen van financiering. Vaak kun je relatief snel financiering verkrijgen, bijvoorbeeld werkkapitaal.
  • Je moet wel aan allerlei regels en voorwaarden voldoen. Zeker ten aanzien van traditionele factoring is het niet vanzelfsprekend dat voor ales krediet wordt verstrekt. Maar in de mix van bedrijfsfinanciering is factoring goed in te zetten om de groei van een bedrijf te faciliteren, zonder dat er uitgebreide financieringsaanvragen nodig zijn.

Dit is MB Financieren:

Adviseurs met een hart voor ondernemen.

MB Financieren staat voor expertise, vakmanschap en onafhankelijk advies. Al onze adviseurs zijn zelf ondernemers en weten hoe ze jou het beste van dienst kunnen zijn.

Heldere afspraken, snel resultaat. No cure, no pay.

  • No-nonsense mentaliteit, gericht op een optimale dienstverlening;
  • Onze adviseurs hebben uitgebreide ervaring op het gebied van boekencontroles, accountancy, MKB Advies, overname- en financieringsvraagstukken;
  • MB Financieren beschikt over een netwerk van financiers die graag investeren in kansrijke projecten;

  • Wij maken onderdeel uit van het Credion netwerk en hebben toegang tot 90 geldverstrekkers. Je kunt naast crowdfunding dus ook bij ons terecht voor andere financieringsmogelijkheden;

  • Als onderdeel van de MB Adviesgroep bieden wij een breed spectrum van adviesdiensten aan zowel ondernemers als ondernemingen;
  • Daar waar nodig en gewenst werken wij samen met (landelijke) partners, zoals accountants en MKB Adviseurs.

Stel je vraag over Financierings methoden!

Meer weten over de mogelijkheden om werkkapitaal te financieren? We geven je graag advies, denken mee en vinden de beste oplossingen. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op!

Wat is de bedrijfsnaam?
Wie is de contactpersoon
Wat is uw Emailadres?
Wat is je telefoonnummer?
Kies een onderwerp
Wat is uw vraag of opmerking?

Vestiging Texel

Bezoekadres

Nesweg 27
1794 GC Oosterend

T: 06 46055073
E:

Vestiging Middenbeemster

Bezoekadres

Schoolstraat 9
1462 JC Middenbeemster

T: (0299) 40 57 55
E:

Credion Backoffice

Postadres

Postbus 89
1790 AB Den Burg

T: (0299) 40 57 55 / M: 06 46 05 50 73
E:


Erkend Credion Adviseur

MB Financieren is onderdeel van: