Crowdfunding

Bij crowdfunding financier je je project of bedrijf via een groep financiers, zonder tussenkomst van een bank of andere financier. Particulieren kunnen ook met kleine bedragen meedoen aan een crowdfundingproject. Bij elkaar opgeteld zou dan het totale project gefinancierd moeten kunnen worden. De groep kleinere investeerders wordt ook wel de 'crowd' genoemd (vertaald: de mensenmassa). Een voordeel van crowdfunding is dat je project ook extra aandacht krijgt in de vorm van exposure. Crowdfunding kan ook een manier zijn om iets gesponsord te krijgen of ingezet worden voor donaties. Het gaat dus niet altijd om het uitlenen van geld in ruil voor een vergoeding.

Kenmerken van crowdfunding

 • Crowdfunding heeft de afgelopen jaren een behoorlijke vlucht genomen. Daarbij zijn ook platforms ontstaan die een meerwaarde bieden aan de te financieren projecten, zoals:
 • Het toetsen van het project voor de investeerders, zowel in de beschrijving als in de financiële onderbouwing.
 • Het inbrengen van investeerders die op basis van een goed gedocumenteerd project informeel willen investeren,
 • Soms hebben ze samenwerking met grotere financiers die een bepaalde minimumdekking kunnen bieden als een project aan de eisen voldoet.

Voor- en nadelen van crowdfunding

 • Een voordeel is dat jouw project als deze tot de verbeelding spreekt, relatief snel en succesvol gefund kan worden.
 • Crowdfunding is relatief duur en arbeidsintensief. Deze inspanning moet je willen leveren. Verder moet je bereid zijn om voor het voetlicht te treden met je idee of project.
 • Crowdfunding kun je ook inzetten in combinatie met andere financieringsbronnen; zo maak je je totale financiële plaatje kloppend.

Als je met je project niet zo snel toegang kunt krijgen tot investeerders, of je hebt behoefte aan ondersteuning om je project succesvol gefinancierd te krijgen, dan is MB Financieren de juiste partij om jou te ondersteunen. Via het Credion-netwerk heeft MB Financieren toegang tot een aantal crowdfunders. Wij kiezen de juiste partij voor jou, waarbij we als onafhankelijke bemiddelaar aantrekkelijke voorwaarden kunnen bedingen. Naast crowdfunding kunnen wij ook andere financieringsmogelijkheden verzorgen.

Dit is MB Financieren:

Adviseurs met een hart voor ondernemen.

MB Financieren staat voor expertise, vakmanschap en onafhankelijk advies. Al onze adviseurs zijn zelf ondernemers en weten hoe ze jou het beste van dienst kunnen zijn.

Heldere afspraken, snel resultaat. No cure, no pay.

 • No-nonsense mentaliteit, gericht op een optimale dienstverlening;
 • Onze adviseurs hebben uitgebreide ervaring op het gebied van boekencontroles, accountancy, MKB Advies, overname- en financieringsvraagstukken;
 • MB Financieren beschikt over een netwerk van financiers die graag investeren in kansrijke projecten;

 • Wij maken onderdeel uit van het Credion netwerk en hebben toegang tot 90 geldverstrekkers. Je kunt naast crowdfunding dus ook bij ons terecht voor andere financieringsmogelijkheden;

 • Als onderdeel van de MB Adviesgroep bieden wij een breed spectrum van adviesdiensten aan zowel ondernemers als ondernemingen;
 • Daar waar nodig en gewenst werken wij samen met (landelijke) partners, zoals accountants en MKB Adviseurs.

Stel je vraag over Financierings methoden!

Meer weten over de mogelijkheden om werkkapitaal te financieren? We geven je graag advies, denken mee en vinden de beste oplossingen. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op!

Wat is de bedrijfsnaam?
Wie is de contactpersoon
Wat is uw Emailadres?
Wat is je telefoonnummer?
Kies een onderwerp
Wat is uw vraag of opmerking?

Vestiging Texel

Bezoekadres

Nesweg 27
1794 GC Oosterend

T: 06 46055073
E:

Vestiging Middenbeemster

Bezoekadres

Schoolstraat 9
1462 JC Middenbeemster

T: (0299) 40 57 55
E:

Credion Backoffice

Postadres

Postbus 89
1790 AB Den Burg

T: (0299) 40 57 55 / M: 06 46 05 50 73
E:


Erkend Credion Adviseur

MB Financieren is onderdeel van: